Zeilen met de Nieuwe-Zorg
Een bijzondere belevenis

Home / de-nieuwe-zorg/Zeilen

Zeilen met de Nieuwe-Zorg

Een bijzondere belevenis

Het zeilen van een grote tjalk is een bijzondere belevenis voor iedereen. Zowel voor hen die al kunnen zeilen. als voor diegene die voor het eerst aan boord van een zeilschip komen.

 
Geschiedenis van de Nieuw-Zorg

In de tijd dat de Nieuwe-Zorg nog als vrachtschip in gebruik was werd hij door 2 of 3 mensen gezeild. Tegenwoordig kunnen we ons dit bijna niet meer meer voorstellen.

 

Met de ombouw van vrachtschip tot passagiersschip werden ook de zeileigenschappen veranderd.

Het schip kreeg een langere mast, een groter tuig en een aantal bijzeilen die men vroeger niet kende zoals, kluiver en waterzeil. Dit geeft meer zeilplezier. In totaal kan tegenwoordig 240 m2 zeil worden gevoerd. Het betekent ook dat nu meer mankracht nodig is bij het hijsen van de zeilen en het overstag gaan.

 

Onder vakkundige leiding van de schipper en zijn maat leert u in korte tijd de noodzakelijke handelingen. Iedereen mag zich actief met het zeilen bezig houden maar niemand is daartoe verplicht. Wanneer de zeilen zijn gezet is er voor iedereen genoeg tijd voor ontspanning en de gelegenheid om van de bijzondere sfeer op het water te genieten.

 

De Nieuwe-Zorg zeilt vanaf begin april tot en met eind oktober met gasten.

Aan het eind van het seizoen neemt het schip deel aan wedstrijden voor traditionele zeilschepen. Tijdens deze wedstrijden probeert de bemanning alles uit het schip te halen.

 

De Nieuwe-Zorg is als platbodemschip , met slechts een diepgang van 1 meter, bijzonder geschikt voor ondiep water. Daardoor is het mogelijk om op de Waddenzee ook buiten de vaargeulen te zeilen. De platte bodem van het schip leent zich er goed voor om op de zandbanken droog te vallen en men kan het schip dan verlaten om een wadwandeling te maken.

 

 

 

Zeilcharterbedrijf Egbert Stofbergen

Langbroekerdijk A40a,
3947 BJ Langbroek

 

Tel: (0031) (0) 653881372

E-mail: info@nieuwe-zorg.nl

KvK: Utrecht 30183130

BEL MIJ TERUG!

Formulier verzenden...

Er is een fout opgetreden in de server.

Formulier ontvangen.